Dongguan Fifth Metal Co., Ltd.

Hur många tekniker för populär CNC -bearbetning?

Släpp tid: 2023-07-02 15:40:42  träffar: 7

SINCE ITGÅNG, CNC har blivit en kritisk tillverkningsteknik för tillverkning av metaller och andra material. Bortsett från att lägga till, klippa eller ta bort material, hjälper CNC -bearbetning också att uppnå den önskade formen med lätthet.

cnc bearbetningstekniker har gjort det möjligt för tillverkare att producera produkter med högnivå avnoggrannhet och detaljer. Den använder datornumerisk kontrollprogramvara, i kombination med skärverktyg och redskap för att skapa delar med minimala fel. Att välja rätt CNC -bearbetningsteknik är en fråga om att förstå riskerna, detaljer och fördelar. Denna diskussion om de olika CNC -bearbetningsteknikerna kommer att leda dig till rätt väg.


cnc bearbetningstekniker och dess fördelar ochnackdelarime cnc bearbetning innebär en helhet Tekniker som använder datornumerisk kodning för att kontrollera redskapen och deras applikationer, har vi trimmatner listan till fem vanliga tekniker som tillverkare ofta använde.

cnc vänd

this Teknik använder ett stationärt verktyg för att klippa och forma ett roterande materialblock. När du svänger är det arbetsstycket som roterar, och skärverktyget placeras på rörliga bilder och skär genom arbetsstycket för att långsamt ta bort materialet och skapa önskat mönster.bilden kan rotera upp ochner längden på längden på längden arbetsstycke och kan också flytta bort ochnärmare centrum. Rotationshastigheten kannå tusentals varvtal. Vridning är idealisk för att ta bort en enorm mängd material snabbt och de som kräver smidiga och enhetliga ytbehandlingar.

cnc borrning

another den vanligaste CNC -tekniken är borrning. Det är en av de viktigaste bearbetningsprocesserna eftersom många delar kräver hål. Denna teknik är självplanerande men för diskussionens skull kommer vi att ha en kort beskrivning här.drilling använder en smal, två

edged roterande enhet för att skapa ett exakt rund hål på arbetsstycket. Det kan producera stora eller små hål beroende på design. Under bearbetning kommer borrningen att spåna av materialet, vilket blir slöseri. Det är en enkel process, men väsentlig för att skapa en del.

-

-

cnc malning


Denna cnc -teknik använder flera stabila skärare för att ta bort ett stycke från arbetsstycket. Processen använder multi

point roterande verktyg vid utformningen av materialet som placeras på ett rörligt bord. När tabellen roterar tar verktyget långsamt bort delar av arbetsstycket för att skapa produkten. Det kan göras på två sätt: ansikts- och perifer malning. Ansiktsfräsning skär plana ytor medan perifera fräsning skär djupa slots.

-cnc slipning

many applikationer kräver en plan yta på metalldelar. Det enklaste sättet att göra det är genom CNC -slipning. Denna process använder en snurrande skiva för att göranedskärningar på arbetsstycket. Det liknar fräsning men använder inte skärverktyg.


edm

elektrisk urladdningsbearbetning använder elektriska urladdningar för att göra de önskadenedskärningarna på arbetsstycket. Det används vanligtvis på elektriskt ledande material, som ofta är svåra att göra med traditionell bearbetning.


dessa är de vanligaste bearbetningsteknikerna som vanligtvis används för att skapa en del. Dessa tekniker är energiefficient, har mindre avfall och kan övervinna de fel som är associerade med traditionell bearbetning.

Tidigare: Olika processer för CNC -bearbet...

Nästa: Några användbara tips för att ...