Dongguan Fifth Metal Co., Ltd.

Några användbara tips för att välja CNC -bearbetningsmaterial

Släpp tid: 2023-07-14 11:02:40  träffar: 6

ompared till vakuumgjutning och 3D -utskrift av två tillverkningsmetoder, ett brett utbud av material är tillgängliga vid CNC -bearbetning. Till exempel plast, metall och plåt osv. Varför kan CNC -maskinverktyg effektivt bearbeta olika material? Eftersom dessa maskiner kan hantera olika operationer, såsom CNC -fräsning, CNC -slipning, CNC -vridning, CNC -svetsning, slutpositionering, borrning och lindning, för att bilda de slutliga delarna du behöver.

AT Den här gången, hur man väljer rätt material För dina CNC -prototyper blir mycket viktiga. Olika material har olika egenskaper, du bör välja rätt material beroende på delar av delar. Såsom du behöver en metallkomponenter som används för ett bilhjul, då ska metallmaterialet vara hårt, bära-resisting och unti-rusting. Det finns funktioner på grundval av vilka dessa material väljs. Låt ossnu se vilka metallmaterial som finns tillgängliga i CNC -bearbetning och deras funktioner.


aluminum

aluminum har flera serier, som 6061 -serier, 6082 -serien, 7075 -serien , 5083 -serien och så vidare. För över fyra serier är deras strävande ordning: 7075 hög, andra är medium, deras hårdhetsordning är: 5083 är låg, andra är medium. Därför, om din produkt involverar flygplan, växlar, växlar eller axeldelar, flyg- eller elektriska fält, kan du välja aluminiummaterial. av stål som används allmänt av oss, det ena är mjukt stål, det andra är kolstål. Mild stål är bra formning och svetsförmåga, vilket är vanligt lågt kolstål. Och kolstål är lätt att maskin och svetsa, det är starkare och tuffare, värme

atat för olika hårdhet. Om dina prototyper involverar svetsning avnitar eller arkitekturindustri, välj de två stålen. , 316.

lågkolstål och mindre korrosionsbeständighet. De är god formning och svetsförmåga, och SUS 316 är mer korrosion och kemisk resistens än 304. Om dina produkter involverar medicinska eller kirurgiska instrument, hushållsindustrins fält, kan du välja ett av rostfritt stål.

nylon

-nylon är en slags strenght plast, dess mest enastående fördel är att den har högre slitmotstånd än alla andra fibrer. Denna typ av produkt används i stor utsträckning, är en plast istället för stål, järn, koppar och andra metaller med bra material, är en viktig teknisk plast. Om dina delar involverar isolatorer eller lager kan du välja plast. , testuttag och så vidare. Du kan kontrollera egenskaperna för varje material innan du producerar dina prototyper för att se till att dina delar har funktionen. eller harnågra delar som behöver göra, kontakta oss gärna för att få gratis offert!

Tidigare: Hur många tekniker för populär...

Nästa: Varför du behöver välja 5-axli...